May 30, 2020

Willem's woord

Door Willem Meerdink

 

Argumentatie B&W in Nieuwsbrief dd 29 mei 2020 voor zowel uitbreiding bedrijven MG-pad als aanleg verbindingsweg tussen dat terrein en Reeweg

 

Er wordt een drietal argumenten genoemd:
  • De busgrarage/remis zou naar MG-terrein verplaatst kunnen worden omdat de bestaande busremise te klein is geworden en de eerder gewenste en ook nog eens geschikt geachte locatie aan de Knuppeldam (achteraf) niet geschikt is.
Sic! Zonder enige argumentatie waarom dat zo is.

  • Ook wil het college bedrijven op een plek bij elkaar brengen, zodat er op andere plaatsen meer plek is voor veilig en prettig wonen. 
 De vraag is dan waarom je de bedrijven niet naar het Omrin-terrein verplaatst, want dan krijg je die plekken voor veilig en prettig wonen ook en heb je de weg niet nodig. Een weg die toch al gauw meer dan € 1 mio kost. 

  • Bovendien kunnen we (College B&W) het centrum van het dorp autovrij maken.
Hoezo, autovrij? Worden hiermee de overbodige bewegingen van alle bedrijfsauto’s uitgebannen in het hele centrum en wat is dan precies de begrenzing daarvan en zijn daar geen oplossingen voor te bedenken die de eilanders minder geld kosten dan de aanleg van een weg?
  1. Elektrische bakfietsen, al in de vorige raadsperiode gesuggereerd, maar niet doorgezet wegens verzet van zowel de toenmalige oppositie als de bedrijven;
  2. Invoering van venstertijden; ook afgeschoten door oppositie en bedrijven.

Om de argumentatie ‘volledig’ te maken wordt de burger dan ook nog verteld dat met dit voorstel, in Corona-tijd, alsof er geen belangrijkere zaken zijn, het dorp in zijn geheel wordt bekeken (???) zoals de gemeenteraad dat ook al deed met het structuurplan in 2005. Toe maar! De burger mag dus verwachten dat het voorstel zoals verwoord en verbeeld in de Nieuwsbrief het resultaat is van een integrale afweging van alle belangen en alle mogelijke oplossingen voor TOT NOG TOE ONBENOEMDE PROBLEMEN; want op dit eiland spelen domweg geen noemenswaardige problemen. 

Of het zou de chaotische wijze van beslissingen nemen en voorbereiden van dit College moeten zijn, of de zwakte van de raad dan wel de angst bij de raadsleden om met dedain bejegend te worden door de voorzitter. Zoals ook dit voorstel en de wijze waarop het gepresenteerd wordt getuigt van geen greintje respect voor noch de raad noch de bevolking; waaruit maar weer eens blijkt, net als bij de botte wijze van handhaving, dat dit College van toeten noch blazen weet waar het gaat om ‘beginselen van behoorlijk bestuur’ en in feite gewoon hun zin door drijven. Als parafrase op Mon Dieu, ayez pitié de moi et de ton pauvre peuple: Mijn God heb medelijden met ons als actiegroep en met de arme bevolking van dit eiland!!!

En gelukkig is daar aan het einde van het bericht in de Nieuwsbrief de mededeling dat een ieder voor 12 juni a.s. (is er geen inspraakverordening die een langere termijn voorschrijft?) in de gelegenheid wordt gesteld te reageren zodat de raad die in zijn beraadslagingen (wanneer en hoe?) mee kan nemen. WERKELIJK EEN KNAP STAALTJE DOORDRUKKEN EN NON-ARGUMENTATIE!! DE PRESIDENT VAN TURKIJE  ZOU DAAR NOG EEN PUNTJE AAN KUNNEN ZUIGEN!