May 23, 2021

Huis aan huis brief vrijdag 21 mei 2021, door Jelke Blaauwwiekel

College slaat andere weg in om autoluwe karakter te versterken (11-05-2021)

Het college van burgemeester en wethouders nam vandaag een aantal besluiten naar aanleiding van
het eindrapport Ruimtelijke ontwikkelingen Schiermonnikoog. Zoals verwacht blijkt uit het rapport dat eilanders en bezoekers zich grote zorgen maken over het autoluwe karakter van Schiermonnikoog. Het college heeft deze zorgen al langer en kiest nu voor een aantal maatregelen, waaronder het zoveel als mogelijk afsluiten van het dorpscentrum voor gemotoriseerd verkeer. Het college ziet af van een ontsluitingsweg naar bedrijventerrein Melle Grietjespad. Voor dit plan is geen draagvlak binnen en buiten de eilander gemeenschap. Draagvlak is voor het college van groot belang en neemt het college ook in dit geval uitermate serieus.

Met bovenstaand tekst kondigde B&W aan dat de verlening van de Heerweg van de baan zou zijn. Men kwam tot het besluit, zo staat hierboven, dat er nu geen draagvalk is onder de eilanders en niet eilanders.
Raar dat men daar nu pas achter gekomen is. In 2012 is er een zelfde besluit door het toenmalige college genomen ook wegens gebrek aan draagkracht onder de bevolking. En dan op 7 juli 2020 werden 474 handtekeningen aan het college overhandigd. Allemaal mensen die tegen de plannen van B&W waren. Toen was het toch al duidelijk dat er geen draagvlak was onder de bevolking.