January 20, 2021

Startbijeenkomst ruimtelijke ontwikkelingen Schiermonnikoog 18 januari 2021

Misschien heeft u het gezien. Afgelopen maandag 18 januari 2021 werd de 'Startbijeenkomst ruimtelijke ontwikkelingen Schiermonnikoog' georganiseerd. De bijeenkomst, bestaande uit de wethouder en de projectleider, werd via Schiermonnikoog TV en een link op de gemeentelijk website uitgezonden. Via de website was het mogelijk voor de kijker om niet inhoudelijke vragen te stellen. Een van die vragen betrof de vermeende verplaatsing van de zendmast aan het Melle Grietjespad.
"Wordt de toegezegde verplaatsing van de zendmast ook meegenomen?"
Het antwoord van wethouder Gerbrands:
"Wordt de toegezegde verplaatsing van de zendmast ook meegenomen? Nou er is helemaal geen toezegging over de verplaatsing hoor. Maar er is een tekening geweest waarbij de zendmast die nu aan het Melle grietjespad zelf staat, dat die wat meer naar het oosten op het bedrijventerrein zou komen. Dat is een idee van dat zou kunnen. Daar hebben we hem dan neergezet. Het is ook nog zo dat dit een C2000 mast is die de mast is eigendom, als ik het goed heb, van het ministerie van defensie. Het is zelfs zo erg, dat wij in een heftig gesprek zouden moeten met defensie, als defensie hem ergens anders zou willen neerzetten op een plek waar wij hem niet zouden willen hebben. Het zou kunnen zijn dat 'ie verplaatst wordt. We zullen ons best doen om daar goed over na te denken, maar zoals al die andere onderwerpen er is nu nog helemaal niets vastgesteld, er is nog niets besloten en voor dit geldt dat ook."
 
Je zou bijna voorbijgaan aan hetgeen wordt gezegd. Immers niets aan de hand. A] Er is helemaal geen toezegging, b] er is niets vastgesteld, er is nog niets besloten.
Toch weet de wethouder zich te vergalloperen aan het antwoord en wel wanneer hij deze zin uitspreekt: Maar er is een tekening geweest waarbij de zendmast die nu aan het Melle grietjespad zelf staat, dat die wat meer naar het oosten op het bedrijventerrein zou komen.
 
Op het bedrijventerrein zou komen.

Dit soort uitglijders geschieden wanneer werkelijkheid en fantasie niet langer te scheiden zijn. Om het geheugen van de wethouder wat op te frissen. Op de tekening die dit college naar buiten heeft gebracht met de alternatieve plek voor de zendmast, staat deze niet wat oostelijker op het bedrijventerrein gesitueerd, maar op de grond van boerderij Springfield. De tekening laat zien wat de werkelijke intenties van dit college zijn:
De mast mag dan nog wat onzeker zijn, maar het bedrijventerrein is al uitgebreid ...althans in hoofd van onze wethouder.
 

In het rood de onteigende grond van boerderij Springfield,
het sterretje naast de III is de verplaatste zendmast.



Bunk Timmer