June 27, 2020

Raadsbesluit agendapunt 7

Onderstaande tekst komt uit Nieuwsbrief 24 van 19 juni 2020 die vele van u thuis in de brievenbus ontvangen. Als u de Nieuwsbrief digitaal krijgt is hij terug te vinden onder nummer 23(!)


Denkrichting Melle Grietjespad
Afgelopen dinsdag vergaderde de gemeenteraad over de mogelijke toekomst van het Melle Grietjespad. Het college benadrukte dat nog geen antwoord is te geven op alle vragen die er leven onder de raadsleden. Het voorstel is namelijk een denkrichting. Het college neemt raadsleden en bevolking namelijk graag mee in de uitwerking van de plannen, maar zoekt eerst goedkeuring om in de voorgestelde richting te denken en meer uit te kunnen werken.
Als de gemeenteraad instemt met de voorgestelde denkrichting, kan het college verder aan de slag. Bij het uitwerken zullen dan antwoorden op veel vragen komen. Ook zal dan duidelijk moeten worden of de locatie Melle Grietjespad geschikt is voor het onderbrengen van bijvoorbeeld een busremise en/of andere bedrijvigheid. Achtergrondinformatie is in te zien via onze website.


Als u die tekst zo leest krijgt u het idee dat de busremise onderdeel is van een denkrichting die verder uitgewerkt gaat worden en op een later moment als een voorstel aan de raad zal worden voorgelegd om dán pas besluitvormend op de agenda te komen.

Laat mij u uit de droom helpen. Hieronder de tekst van het raadsbesluit waarover de raad 7 juni a.s. stemt.

De raad van de gemeente Schiermonnikoog;
gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 26 mei 2020
B E S L U I T:

  1. de volgende ontwikkelingsrichting concreet uit te gaan werken in een concept bestemmingsplan: a. Het aanleggen van een nieuwe (tweede) ontsluitingsweg voor het bedrijventerrein rechtstreeks op de Reeweg c.q. Heereweg; b. Het aanleggen van een buslus ter hoogte van de Reeweg; c. Het uitbreiden van het bedrijventerrein het Melle Grietjespad in oostelijke richting; 
  2.  het bedrijventerrein het Melle Grietjespad (i.c. vml. manege) als locatie voor de busremise aan te wijzen.
Aldus besloten in de openbare vergadering van 7 juli 2020,

Anders dan Nieuwsbrief 24 suggereert is alleen alles onder 'punt 1' open voor dicussie (binnen de denkrichting van dit college), maar 'punt 2' niet! Als de raad akkoord gaat met het voorstel is de verplaatsing van de busremise naar het Melle Grietjespad een feit!