April 30, 2020

Zichtlijnen


Christa Christman heeft een aantal mooie plaatjes van de Banckspolder naar het blog gemaild. Één daarvan is genomen ter hoogte van de bank van Banck. Een plek waar vele toeristen komen, een 'point of interest'. 
Wat zou de invloed op een dergelijke foto kunnen zijn als we de uitbreiding van het bedrijventerrein aan het Melle Grietjespad met behulp van een 3D programma toevoegen.

Op een plat vlak is de kaart van Schiermonnikoog geprojecteerd. De busremise die in de plannen niet meer is dan een parkeerplek voor zes bussen met een overdekte wasplaats, ligt hier op de plaats van de voormalige manege aan bedrijventerrein van het Melle Grietjespad. Het ‘bouwbedrijf’ en de ‘overige bedrijfjes’ liggen op onteigende grond van boerderij Springfield; geheel volgens de plannen van dit college. De verbindingsweg sluit op deze uitbreiding aan vanaf de Reeweg. Het bouwbedrijf en de overige bedrijfjes zijn op zeer eenvoudige wijze, maar in verhouding tot de kaart, weergegeven met 3D bouwblokken. Voor het oppervlak van het bouwbedrijf is uitgegaan van het totaal aan oppervlak dat nu in gebruik is aan de Noorderstreek.


Er is in het 3D programma een camera neergezet op de plek waar vandaan de oorspronkelijke foto is genomen. Vanuit deze camera is de foto teruggeprojekteerd op de 3D omgeving.  Het resultaat laat zien hoe de plannen van dit college uitpakken op een voorheen prachtig dorpstafreel. Een groot deel van het beschermde dorpsgezicht is nu aan het oog onttrokken.


bunk timmer