April 21, 2020

Open brief gemeenteraad 21-04-2020

Schiermonnikoog, 21-april-2020

Geachte raad van de gemeente Schiermonnikoog,
De heer D.Lepstra is projectleider OV-infra voor de provincie Fryslân. Als projectleider begeleidt hij de realisatie van een nieuwe busremise op Schiermonnikoog. Daarnaast is de heer Lepstra projectleider voor de gemeente ten aanzien van de uitbreiding van het bedrijventerrein aan het Melle Grietjespad alswel voor de ontsluitingsweg door de Banckspolder. Een man dus met twee petten op, één van de provincie en één van de gemeente.
In zijn functies moet de heer Lepstra dus voortdurend een geestelijke spagaat maken.

Aan de ene kant de provincie-boodschap verkopen dat:
-Een verbindingsweg niet noodzakelijk is voor de verplaatsing van de remise naar het Melle Grietjespad
-De routering van de buslijnen in stand kan blijven wanneer de remise verplaatst wordt naar het Melle Grietjespad
-De gemeente leidend is in de keuze van het Melle Grietjespad

Om aan de andere kant voor de gemeente te beweren dat de volgende ontwikkelingsrichting omtrent het bedrijventerrein bij het Melle Grietjespad noodzakelijk is:
1] Het uitbreiden van het bedrijventerein in oostelijke richting
2] Het aanleggen van een nieuwe (tweede) ontsluitingsweg voor het bedrijventerrein rechtstreeks op de Reeweg c.q. Heereweg
3] Het verplaatsen van de busremise naar het bedrijventerrein van het Melle Grietjespad

Deze spagaat moet er toe geleid hebben dat Arriva de mededeling heeft gekregen, van de heer Lepstra, dat u als gemeente heeft besloten dat de remise naar de locatie van de oude manege aan het Melle Grietjespad moet.
Misschien is het een idee dat u als ‘raad’, Arriva gerust stelt, dat u niets in die richting heeft gedaan. Dat nog maar net is gebleken, dat u al 8 maanden op vertrouwelijke informatie van het college wacht, die wel voornemens in die richting heeft.
U zou alle belanghebbenden een groot plezier doen en daarnaast ook alle 518 stemgerechtigden die dergelijke plannen in 2012 al naar de prullenbak verwezen.

Met vriendelijke groet,
J.H. Timmer
Vierhuizen